Dietetyk kliniczny.
Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach.
„Żywienie człowieka to dla mnie nie tylko praca, ale również pasja. Na bieżąco uaktualniam i pogłębiam swoją wiedzę uczestnicząc w licznych szkoleniach i konferencjach. Pracuję w Górnośląskim Centrum Medycznym im. prof. Leszka Gieca Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach na Oddziale Dziennym Rehabilitacji Kardiologicznej oraz Oddziale Geriatrycznym. Specjalizuje się w prowadzeniu pacjentów na dietach redukcyjnych, zwiększających masę ciała, z chorobami układu krążenia, tarczycy, PCOS, insulinoopornością, żywieniu osób starszych, kobiet ciężarnych i karmiących, dzieci oraz sportowców. Do każdego pacjenta podchodzę indywidualnie, a jadłospisy i zalecenia tworzone przeze mnie poparte są szczegółowym wywiadem lekarskim i żywieniowym, wynikami badań oraz uwzględniają preferencje smakowe i tryb życia. Propaguje zdrowy styl życia i prawidłowy sposób odżywiania prowadząc prelekcje, warsztaty i szkolenia m.in. z ramienia Polskiego Towarzystwa Dietetyki czy Polskiego Instytutu Fizjoterapii i Sportu”.
Niektóre ukończone szkolenia:
- „ABC Dietetyki Klinicznej- dietoterapia chorób autoimmunologicznych”
- „SOIT – School Of Insulinresistance Therapy” organizowanym przez Fundację Insulinooporność – zdrowa dieta i zdrowe życie”
- „Zaburzenia mikroflory jelitowej- diagnostyka i terapia”
- „Gastroenterologia Dziecięca, Żywienie i Profilaktyka Zdrowotna – Talk Show Praktyków”
- „Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii”
- „Przygotowanie żywieniowe, treningowe, motoryczne sportowców”
- „Otyłość u dzieci i młodzieży 2017. Problem trudny i złożony”
- „Praktyka w indywidualnym poradnictwie żywieniowym”